däck och fälgar i sverige Daekk og felger i Danmark TELEFON +45 2840 1314
ONLINE SUPPORT
Tlf.: +45 2840 1314


Nokian Dæk Logo

   

        NOKIAN vinterdekk

        NOKIAN piggdekk

        NOKIAN piggfri dekk

        NOKIAN sommerdekk

        Kjøpes hos bigwheels

 

For å se priser og levering på Nokian dekk må du søke "dekk" ved å legge inn dekk størrelsen. 

 

NAF vinterdekktesten for 2014 har testet 13 piggdekk vi forhandler de 9 af dem og 12 piggfrie dekk og vi
forhandler de 8 af dem.
For mer detaljerte opplysninger om hver dekk, klikk på linkene. Dette er dekkene og poeng:

 

BIGWHEELS selger disse Piggdekk:

 

BIGWHEELS selger disse Piggfrie dekk:

 

Nye regler gir flere pigger

Nye piggregler tilsier at et dekk maksimalt skal ha 50 pigger per rullemeter. I praksis betyr dette i underkant av 100 pigger i et dekk med dimensjonen 205/55 R16. Men reglene har ett unntak: Produsenten kan sette inn flere pigger i dekket dersom de har tester som viser at det ikke medfører økt slitasje på veien. Resultatet er at Nokian har 190 pigger i sitt dekk, andre 170, mange 130 og enkelte helt ned i 95 pigger. De sistnevnte har større og tyngre pigger enn dekkene med mange pigger. Riktignok er det Nokian som er testvinneren blant piggdekkene, men på de neste plassene finner vi flere dekk med betydelig færre pigger. Både gummiblanding, mønster og den innvendige oppbygningen av dekket er viktig for å få gode prestasjoner.

 

Store forskjeller i prestasjon

Det er store forskjeller i prestasjoner mellom de beste og de dårligste dekkene i årets test. Også denne gang er det de såkalte premium-merkene som presterer aller best. Men blant de rimeligere dekkene vi har testet, er det flere som kommer ut med overraskende gode resultater. Et godt eksempel er piggfrie Maxxis, et taiwansk dekk, produsert i Kina. Det slår flere av sine mer kjente konkurrenter ned i støvlene. Du skal med andre ord orientere deg godt i dekkjungelen før du handler. La deg ikke blende av barske navn. Snowmaster høres ut som et dekk som passer glimrende på norske vinterveier. Sannheten er imidlertid at Sunny Snowmaster er så dårlig på is og snø at det ikke kan anbefales for norske forhold.

 

Sjekk heller pris på dyrere dekk

Det er også store prisforskjeller mellom dekkene. Men det hjelper ikke så mye at et dekk er billig dersom det gir deg usikre egenskaper. Norsk vinterføre er tross alt noe av det vanskeligste du kan kjøre på.

Nokian Dæk Fast Ice Test 

20 År Dekk Og Felger Erfaring Gir Trygghet

KONTAKT
BIGWHEELS.NO
online@bigwheels.dk
Tlf.: +45 2840 1314
Org nr.: 009167 62232

Blog
Sitemap